Salade Niçoise

salade

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Wil je je thuis toch een beetje in Franse sfeer wanen, maak dan op een zonnige dag deze salade! Bij ons in de zomer een favoriet. Hij varieert een beetje naar gelang er ingrediënten zijn, maar de tonijn en bonen zijn natuurlijk de basis. Heerlijk met een Frans stokbrood, maar ook heerlijk met een maaltje nieuwe aardappels!

Ingrediënten

600 g sperziebonen, 1 paprika (rood of geel), 1 (rode) ui, 4 tomaten, 1 blikje tonijn op olie, ½ potje ansjovis, 3 eieren, ½ potje zwarte olijven, eventueel ook nog 1 el kappertjes, 3 el olijfolie, 1 el wijnazijn, 1 el Franse mosterd, peper & zout, eventueel ook wat slablaadjes voor onderop

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de boontjes schoon en kook of stoom ze net gaar. Spoel ze koud af, om ze groen te houden en het kookproces te stoppen. Kook de eieren hard, laat ze schrikken, pel ze en snijd in partjes of plakjes. Was de paprika en tomaat en snijd in plakjes en stukjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd en p&z. Meng 2 el dressing met de nog warme bonen en schik ze op een schaal. Als je wilt kun je er nog wat slabladeren onder leggen ook. Verdeel de tomaten en paprika over de bonen, daarna komt de tonijn en sliertjes ansjovis, dan de olijven, partjes ei en kappertjes en tot slot sprenkel je er nog wat dressing over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sperziebonen in kokos-ketjapsaus

Extra lekker met zelfgemaakte seroendeng

Bekijk het recept

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept