Salade van Chinese radijs

salade van chinese radijs

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Rode bietenpannenkoek met rucola  en appel

Bietjes en rucola, dat is een fijne combinatie. Heerlijk als salade samen, met vis of witte kaas erbij heerlijk.

Bekijk het recept

O jongens, wat zijn die Chinese radijzen mooi. Elke keer als we er één opensnijden, zijn we blij verrast door de mooie binnenkant! Er is zelfs al een loflied in wording, geloof ik, zo onder de indruk raak je hiervan. Een recept voor een salade is supersimpel. Lekker wat kleur bij een Aziatisch geïnspireerde maaltijd, bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je ook een paar mooie plakjes op je boterhammetje met kaas of tahin doen, daar fleurt je humeur ook zeker van op! Gebruik het blad vooral ook, in een soepje, stamppot of stoof het als groente!

Ingrediënten

  • 1 dikke Chinese radijs (kan uiteraard ook met kleine radijsjes)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1-2 el tamari
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl geroosterde sesamolie
  • snufje zout
  • 1 tl sesamzaad

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil een dikke radijs en snijd met een scherp mes, of liever nog een mandoline, in heel dunne plakjes. Maak een dressing van citroensap, sojasaus, olijfolie, sesamolie en een snufje zout. Meng met de radijsplakjes, bestrooi met een beetje sesamzaad en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept