Salade met zoete aardappelen, haloumi en sla

salade bataat zoete aardappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Eiersoep met flowersprouts

ei soep met groente

Flowersprouts zijn grappige, fluffy mini-boerenkooltjes. Leuk om in zijn geheel in de soep te laten drijven, leek me.

Bekijk het recept

Zelf kimchi maken

Kimchi gemaakt van rode spitskool

In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…

Bekijk het recept

Nu de herfst echt zijn intrede doet met regen en wind, krijg ik zin in ovenschotels en verwarmende gerechten uit bijvoorbeeld de Aziatische keukens. Zeker voor de vegetarische keuken bieden deze keukens fantastische gerechten. Paneer (spreek uit [panir]) komt uit de Indiase keuken, Haloumi uit de Perzische keuken. Ze zijn vergelijkbaar in smaak en textuur, de haloumi is zouter. Beide kun je bakken of grillen zonder dat ze smelten. Eet je geen kaas, vervang de kaas dan gerust door blokjes tofu of kikkererwten!

Ingrediënten

500 g zoete aardappelen, geschild
1 pakje haloumi 200 g, in plakjes
2 el olie met ½ tl chilipoeder erdoor
¼ kropje ijsbergsla
1 kleine ui, in dunne ringetjes
paar takjes koriander (munt kan ook!)

Ingrediënten dressing
½ tl sambal of ½ rood pepertje, fijngesneden
2 el sojasaus
2 el limoensap
2 tl bruine suiker

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Bestrijk de aardappelen en de plakjes kaas met chili-olie, rooster ze 1-2 minuten per kant onder de voorverwarmde grill tot de aardappelen gaar zijn en de kaas een beetje bruin kleurt. Leg sla en uienringen op een schaal. Leg hier de aardappelen en de kaas op. Meng voor de dressing het pepertje met sojasaus, limoensap en suiker. Giet de dressing over de salade en serveer.