Sebo’s paardenmuesli (koolrabi-salade)

salade met koolrabi, waterkers, rozijnen, bosui en amandelen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Sebo, die bij ons in Lelystad bij ons op de tuin bijspringt, nam een salade mee voor zijn lunch. Ik had soep gemaakt en zo hadden we een gezamenlijke potluck lunch. Meike vond het naar paardenmuesli ruiken en nu weet je het verhaal achter deze rare naam. Koolrabi is heerlijk knapperig om zo rauw te eten, in dunne scvhijfjes op een boterham of in een knapperige salade. Lekker bij de lunch of een zomerse barbecue.

Ingrediënten

  • 1 grote koolrabi
  • 1 grote appel
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 5 el yoghurt
  • p&z
  • handje amandelen of hazelnoten
  • handje rozijnen
  • 1 bosui
  • zakje sla (rucola of waterkers zijn ook lekker)

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de koolrabi en snijd in mooie blokjes. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis en snijd ook in blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de appel met de koolrabi. |Snijd een bosui in dunne ringetjes en meng samen met de rozijnen door de koolrabi. Roer de olie door de yoghurt en maak op smaak met p&z. Ook dit gaat door de salade. En dan rooster je nog een handjevol noten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en hak ze daarna grof. Was de sla en zwier droog. Meng de sla door de koolrabi en strooi de gehakte noten erover en serveer.