Snelle pasta met broccolisaus

pasta met broccolisaus en geraspte kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

Dit is zo’n heerlijk snel klaar recept en ook kinderen die niet erg dol zijn op broccoli, eten bij ons thuis dit gerecht met smaak op. Als je niet van ansjovis houdt is het alleen niet geschikt, maar dan vind je op onze site vast wel iets waar je wel blij van wordt!

Ingrediënten

  • 700 g broccoli
  • 1 potje (of blikje) ansjovis op olie (80 à 100 g)
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode Spaanse peper of tl sambal (met kinderen beter weglaten…)
  • 350 g pasta (penne of farfalle zijn fijn)
  • scheut olijfolie
  • zwarte peper
  • stukje Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet het water voor de pasta vast op en maak de broccoli schoon; de stronk kan, geschild mee in plakjes, de rest in mooie kleine roosjes. Stoom ze in een stoommandje gaar, de plakjes van de stronk eerst in de pan, na 2 min. ook de roosjes erbij en nog 8 min. stomen, of tot je ze net kunt doorprikken met een vork. Zet nu ook de pasta op, eventueel een snuf zout aan het kookwater toevoegen, kijk op het pak voor de kooktijd. Verwarm in een pan met dikke bodem de ansjovis met de olie uit het potje tot ze makkelijk uiteenvallen: dat duurt een minuut of drie. Voeg de knoflook uit de pers en desgewenst de  fijngehakte peper of sambal toe. Wanneer de broccoli gaar is, de helft ervan apart houden en de rest (zeker de plakjes) bij de ansjovis voegen. Pureer met de staafmixer, voeg een scheut kookvocht toe van de broccoli, afhankelijk van hoe dik of dun je de saus fijn lijkt. Giet de pasta af en roer die samen met de broccoliroosjes door de saus en ook een scheut olijfolie. Op het bord naar smaak Parmezaanse kaas raspen en zwarte peper malen.