Snelle wortelsalade met olijven

Wortelsalade met olijven, op een bedje van sla

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Nou es geen blaadjes, maar een frisse wortelsalade. Zo klaar en iedereen smult er van! Ik nam olijven, maar natuurlijk kun je ook stukjes augurk nemen. Of geroosterde pitjes. Of stukjes appel. Het idee is, dat je tussen al dat oranje af en toe even verrast wordt met een ander stukje. Mengen met de rucola van deze week kan trouwens ook heel goed!

Ingrediënten

500 g wortels, 2 el olijven, of 5 augurken,  paar takjes peterselie, Dressing van:, sap van ½ citroen, 1 tl mosterd, 1 tl honing, ½ tl gedroogde basilicum, p&z, royale scheut olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing klaar door alle ingrediënten te mengen. Daarna maak je de wortels schoon en raspt ze vlot met een grove rasp, of supersnel in de keukenmachine, als je die hebt. Meng ze meteen met de dressing, het wordt anders bruinig. Snijd de olijven doormidden of de augurken in stukjes en hak de peterselie fijn. Meng beide door de salade en dien op. Extra mooi met een randje slablaadjes of wat rucola er omheen, maar dat is geen must.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK