Snelle wortelsalade met olijven
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptNou es geen blaadjes, maar een frisse wortelsalade. Zo klaar en iedereen smult er van! Ik nam olijven, maar natuurlijk kun je ook stukjes augurk nemen. Of geroosterde pitjes. Of stukjes appel. Het idee is, dat je tussen al dat oranje af en toe even verrast wordt met een ander stukje. Mengen met de rucola van deze week kan trouwens ook heel goed!
Ingrediënten
500 g wortels, 2 el olijven, of 5 augurken, paar takjes peterselie, Dressing van:, sap van ½ citroen, 1 tl mosterd, 1 tl honing, ½ tl gedroogde basilicum, p&z, royale scheut olijfolie
Bereiding
Maak eerst de dressing klaar door alle ingrediënten te mengen. Daarna maak je de wortels schoon en raspt ze vlot met een grove rasp, of supersnel in de keukenmachine, als je die hebt. Meng ze meteen met de dressing, het wordt anders bruinig. Snijd de olijven doormidden of de augurken in stukjes en hak de peterselie fijn. Meng beide door de salade en dien op. Extra mooi met een randje slablaadjes of wat rucola er omheen, maar dat is geen must.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »