Sperziebonen met koriandersaus

sperziebonen met koriandersaus, en rijst en gebakken tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Wintersla met citrus- voor witlof, andijvie of Chinese kool

Op herhaling, deze heerlijke winterse salade. En of je ‘m nou maakt met witlof, andijvie of Chinese kool: het is…

Bekijk het recept

Frittata met prei en paprika

Frittata met prei en paprika

Prei en ei, dat is lekker! Zo’n simpele frittata is heerlijk als lunch, maar ook als avondeten, samen met iets…

Bekijk het recept

Ingrediënten

  • 600 g sperzieboontjes
  • Voor de saus:
  • klein bosje (ca 35 g) koriander
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 groene peper (optioneel)
  • 60 ml goede olijfolie
  • 100 g walnoten (of amandel of cashew)
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ tl zout
  • peper
  • ongeveer 80 ml water

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal de puntjes van de boontjes, was ze en stoom ze gaar, prik af en toe of je ze al goed vindt, na een minuut of 12 is het waarschijnlijk wel goed. Was de koriander en controleer even op blaadjes die er niet in horen. Dep voorzichtig droog en hak grof, inclusief de steeltjes. Pel de knoflookteen, snijd het steeltje van de peper en hak beiden grof. Doe peper, knoflook en koriander in de blender of hakmolentje van de staafmixer en voeg de overige ingrediënten toe, misschien het water niet meteen allemaal. Maal tot een smeuïge saus. Lekker bij de boontjes en bijvoorbeeld gebakken tofu en rijst, maar ook lekker op gebakken vis, bij falafelballetjes of gegrilde groente. Of een lik op een boterham met kaas! Bewaar in de koelkast.