Sperziebonen met koriandersaus

sperziebonen met koriandersaus, en rijst en gebakken tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Ingrediënten

  • 600 g sperzieboontjes
  • Voor de saus:
  • klein bosje (ca 35 g) koriander
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 groene peper (optioneel)
  • 60 ml goede olijfolie
  • 100 g walnoten (of amandel of cashew)
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ tl zout
  • peper
  • ongeveer 80 ml water

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal de puntjes van de boontjes, was ze en stoom ze gaar, prik af en toe of je ze al goed vindt, na een minuut of 12 is het waarschijnlijk wel goed. Was de koriander en controleer even op blaadjes die er niet in horen. Dep voorzichtig droog en hak grof, inclusief de steeltjes. Pel de knoflookteen, snijd het steeltje van de peper en hak beiden grof. Doe peper, knoflook en koriander in de blender of hakmolentje van de staafmixer en voeg de overige ingrediënten toe, misschien het water niet meteen allemaal. Maal tot een smeuïge saus. Lekker bij de boontjes en bijvoorbeeld gebakken tofu en rijst, maar ook lekker op gebakken vis, bij falafelballetjes of gegrilde groente. Of een lik op een boterham met kaas! Bewaar in de koelkast.