Sperziebonen met verveine en mieriksaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…
Bekijk het receptOelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…
Bekijk het receptHeel subtiel geeft de verveine smaak aan de boontjes en het mierikswortelsausje is minder subtiel, maar combineert goed. Zie het als een oefening voor je smaakpapillen. Met wortels smaakt die gerecht trouwens ook goed. Lekker met gekookte of gebakken aardappels erbij.
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- 1 takje verveine
- 2 el mayonaise
- 2 el volle yoghurt
- 1 à 2 el mierikswortelsaus
- p&z
- olijfolie
Bereiding
Maak de boontjes schoon en zet ze op met water waar je een takje verveine bij doet. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise, mierikwortelsaus en eventueel nog wat olijfolie. Giet de boontjes af en hussel ze om met een klein beetje olie. Doe ze op een schaal en sprenkel de saus er over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een origineel recept met witte bonen.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 369
- Volgende »