Sperziebonen met verveine en mieriksaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Courgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…
Bekijk het receptNatuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…
Bekijk het receptHeel subtiel geeft de verveine smaak aan de boontjes en het mierikswortelsausje is minder subtiel, maar combineert goed. Zie het als een oefening voor je smaakpapillen. Met wortels smaakt die gerecht trouwens ook goed. Lekker met gekookte of gebakken aardappels erbij.
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- 1 takje verveine
- 2 el mayonaise
- 2 el volle yoghurt
- 1 à 2 el mierikswortelsaus
- p&z
- olijfolie
Bereiding
Maak de boontjes schoon en zet ze op met water waar je een takje verveine bij doet. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise, mierikwortelsaus en eventueel nog wat olijfolie. Giet de boontjes af en hussel ze om met een klein beetje olie. Doe ze op een schaal en sprenkel de saus er over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »