Spitskoolsalade met gember dressing

Salade van spitskool met appelschijfjes en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Zo’n lekker knapperig spitskooltje leent zich goed voor een snelle wokschotel, maar ook in een ovenschotel of stamppot kan je hem prachtig verwerken. Zelf houden we ook erg van de knapperigheid als je hem lekker rauw eet. Spitskool is wat zachter van smaak als de dikke witte en rode kolen en daar dus prima geschikt voor! Lekker met gebakken aardappels en een stukje vis, of met rijst en een peulvruchten-curry.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 rode appels
  • snuf zout
  • 2 el sesamzaad
  • stukje rode peper
  • Voor de dressing:
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster in een droog koekenpannetje de sesamzaadjes eventjes, tot ze wat gaan knapperen, laat dan afkoelen op een bordje. Spoel de kool af, halveer hem, snijd de harde kern er uit en snijd in kleine stukjes of zo dun mogelijke reepjes. Doe hem in een ruime kom en strooi er een beetje zout over, kneed eventjes met je handen om zo de kool een beetje te kneuzen. Maak in een kommetje de dressing. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd in stukjes of dunne schijfjes. Hak een stukje peper heel fijn. Meng de appel, de peper en dressing door de kool en bestrooi de salade met de sesamzaadjes.