Spitskoolsalade met gember dressing

Salade van spitskool met appelschijfjes en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Zo’n lekker knapperig spitskooltje leent zich goed voor een snelle wokschotel, maar ook in een ovenschotel of stamppot kan je hem prachtig verwerken. Zelf houden we ook erg van de knapperigheid als je hem lekker rauw eet. Spitskool is wat zachter van smaak als de dikke witte en rode kolen en daar dus prima geschikt voor! Lekker met gebakken aardappels en een stukje vis, of met rijst en een peulvruchten-curry.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 rode appels
  • snuf zout
  • 2 el sesamzaad
  • stukje rode peper
  • Voor de dressing:
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster in een droog koekenpannetje de sesamzaadjes eventjes, tot ze wat gaan knapperen, laat dan afkoelen op een bordje. Spoel de kool af, halveer hem, snijd de harde kern er uit en snijd in kleine stukjes of zo dun mogelijke reepjes. Doe hem in een ruime kom en strooi er een beetje zout over, kneed eventjes met je handen om zo de kool een beetje te kneuzen. Maak in een kommetje de dressing. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd in stukjes of dunne schijfjes. Hak een stukje peper heel fijn. Meng de appel, de peper en dressing door de kool en bestrooi de salade met de sesamzaadjes.