Spitskool-salade met tomaat en basilicum
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…
Bekijk het receptPastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…
Bekijk het receptDe spitskooltjes uit de tuin zijn een mooie maatje voor een knapperige salade! Met wat mayonaise en tomaat en frisse basilicum? Heerlijk! Zo’n romige salade eten wij graag met gebakken aardappels, maar misschien verzin jij er wel iets heel anders bij, ook prima natuurlijk.
Ingrediënten
- 1 spitskooltje
- 3 tomaten
- paar takjes basilicum
- 2 el mayonaise
- 4 el olijfolie
- 1 tl witte wijnazijn
- p&z
Bereiding
Halveer de spitskool, snijd de kern er uit en snijd in mooie fijne stukjes. Was de kool (daar wordt ie wat zachter van) en laat goed uitlekken. Roer de mayonaise, olie, azijn met p&z tot een sausje in een kom. Snijd de tomaten in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn. Meng de kool door de saus, meng tomaat en basilicum er door en proef even voor je hem serveert.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »