Geroosterde spruitjes en bataat

De spruitjes en bataten combineren wat mij betreft geweldig goed. In plaats van bataat (ook wel zoete aardappel genoemd) kun je trouwens ook goed een gewone aardappel of pompoen nemen.  Dit gerecht is heel eenvoudig en al helemaal prima voor de feestdagen, maar je kan dit recept ook gebruiken voor een ingewikkelder recept: een wellington: dan pak je de groente in met bladerdeeg, dat is extra feestelijk! Het recept vind je hier.

 

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g bataat
  • olijfolie
  • 50 g cranberries
  • 50 g walnoten
  • dressing
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • scheutje ahornsiroop
  • 2 tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Schil de bataat en snijd in blokjes, ongeveer zo groot als een kleine spruit. Hussel de bataat en spruiten om met 2-3 el olijfolie en bestrooi ze met p&z. (Dit kan je ook al een dag van te voren doen, zorg wel dat de bataat goed met olie bedekt is, anders kleurt hij bruin, zet afgedekt in de koelkast.) Verwarm de oven voor op 220℃. Bak de groenten 20 min. in de oven, schep halverwege een keer om. Na 20 min. controleer je of ze bijna gaar zijn. Is dit het geval, dan voeg je de walnoten en cranberries toe en roostert die nog 5 min. mee. Intussen (of dit kan ook van te voren) maak je in een kommetje een dressing van olie, mosterd, azijn, een scheut ahornsiroop en wat p&z. Schep de groenten in een mooie schaal en hussel ze om met de dressing en serveer meteen.