Spruitjes met sjalot & paprika

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een klassieker in de Franse keuken, makkelijk te maken. Lekker bij de lunch of een makkelijke avondmaaltijd met wat vers…
Bekijk het receptAndijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.
Bekijk het receptWij smullen van de spruitjes, maar o jee, het is echt wel een werkje om ze schoon te maken! Daar heb ik wel een oplossing voor: serveer ze bij de thee na school en doe het even met zijn allen, dan is het zo gepiept! Lekker bij een stoofpot van linzen of ouderwets draadjesvlees en aardappelpuree, of een puree van de bataat die deze week in het pakket zit.
Ingrediënten
700 g spruitjes, zakje sjalotjes, 4 flinke tenen knoflook, 1 gele paprika, olijfolie, 1 tl tijm, p&z
Bereiding
Pel de sjalotjes en halveer ze. Snijd de onderkantjes van de knoflooktenen, maar laat het velletje verder zitten. Leg sjalot en knoflooktenen in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over en geef wat p&z. Bedek losjes met een velletje bakpapier en rooster ze in de oven op 150°C. Maak de spruitjes schoon en de paprika. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de sjalot in de oven, zet de oven op 175°C en voeg ook wat tijm toe. Stoom de spruiten gaar en hussel ze door het sjalot-paprika mengsel, geef eventueel nog wat extra olie en p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »