Spruitjes met sjalot & paprika

spruitjes met paprika en sjalot ui de oven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

Wij smullen van de spruitjes, maar o jee, het is echt wel een werkje om ze schoon te maken! Daar heb ik wel een oplossing voor: serveer ze bij de thee na school en doe het even met zijn allen, dan is het zo gepiept! Lekker bij een stoofpot van linzen of ouderwets draadjesvlees en aardappelpuree, of een puree van de bataat die deze week in het pakket zit.

Ingrediënten

700 g spruitjes, zakje sjalotjes, 4 flinke tenen knoflook, 1 gele paprika, olijfolie, 1 tl tijm, p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de sjalotjes en halveer ze. Snijd de onderkantjes van de knoflooktenen, maar laat het velletje verder zitten. Leg sjalot en knoflooktenen in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie over en geef wat p&z. Bedek losjes met een velletje bakpapier en rooster ze in de oven op 150°C. Maak de spruitjes schoon en de paprika. Snijd de paprika in reepjes en voeg toe aan de sjalot in de oven, zet de oven op 175°C en voeg ook wat tijm toe. Stoom de spruiten gaar en hussel ze door het sjalot-paprika mengsel, geef eventueel nog wat extra olie en p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK