Spruitjestaart met blauwe kaas

taart met spruitjes en blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

Opeens had ik zin een hartige taart. Een spruitjestaart! Voor kinderen die niet zo van spruitjes houden misschien een aardige variant, je kunt de blauwe kaas natuurlijk vervangen door een wat zachtere smaak, zoals jonge kaas of mozzarella.

Ingrediënten

  • 150 g + een beetje bloem
  • 75 g + een beetje koude boter
  • 5 eieren
  • p&z
  • 500-700 g spruitjes
  • 1 flinke ui
  • 5 zongedroogde tomaten
  • olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 150 g blauwe kaas
  • klein scheutje melk
  • p&z

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd 75 g boter in stukjes en meng het met 150 g bloem, een ¾ tl zout en één ei met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg. Zet het deeg minstens 30 min. koud weg. Maak de spruitjes schoon en was ze. Stoom ze gaar in 8-10 min., laat ze nog een beetje bite houden. Pel de ui en snijd in reepjes. Fruit langzaam zacht in een koekenpan met wat olie, voeg de in stukjes gesneden tomaat en de azijn toe en laat dan wat afkoelen. Klop 4 eieren met een scheutje melk en p&z door elkaar, geef wat p&z. Snijd de kaas in blokjes. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde plaat (ca 28 cm Ø). Leg het deeg in een ingevette, met bloem bestoven taartvorm (26 cm Ø) en druk het aan de rand goed aan. Verdeel de spruitjes en uien erover. Giet het eiermengsel erover en verdeel de kaas er over. Bak de taart 30-40 min. in een voorverwarmde oven op 175°C.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK