Stoofperentaartje

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept

Aardappels met rozemarijn

Net even anders uit de oven

Bekijk het recept

Onderstaand taartje ontstond doordat ik nog wat pepernotendeeg overhad! Dit deeg kun je van te voren maken en zelfs invriezen. Haal het dan een dag van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.

Ingrediënten

Ingrediënten vulling: 500 g stoofperen, reeds gekookt: zie het recept hierboven, in partjes; handje amandelschaafsel

Ingrediënten voor het deeg: 60 g koude boter in blokjes; 60 g (bruine) basterdsuiker; 1 el koekkruiden; 125 gr zelfrijzend bakmeel; 1-2 el melk; klein snufje zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175℃. Maak een deeg door met koele, snelle hand een stevig deeg te kneden. Bewaar in de koelkast en rol uit tot een lap die past in je ingevette bakvorm. Prik gaatjes in de bodem en beleg met de perenplakjes. Het vocht van de peren bindt je met wat maïzena of aardappelmeel en schenk je over de peren (misschien heb je niet alles nodig). Bestrooi met wat amandelschaafsel en bak 25 min. in het midden van de oven.

Extra lekker met een toef slagroom erbij!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK