Stoofperentaartje

Print Friendly, PDF & Email

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde asperges met kaas en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

dat is weer eens iets anders dan ei en ham…

Bekijk het recept

Koolrabi met peterselieroomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen!

Bekijk het recept

Onderstaand taartje ontstond doordat ik nog wat pepernotendeeg overhad! Dit deeg kun je van te voren maken en zelfs invriezen. Haal het dan een dag van tevoren uit de vriezer en laat in de koelkast ontdooien.

Ingrediënten

Ingrediënten vulling: 500 g stoofperen, reeds gekookt: zie het recept hierboven, in partjes; handje amandelschaafsel

Ingrediënten voor het deeg: 60 g koude boter in blokjes; 60 g (bruine) basterdsuiker; 1 el koekkruiden; 125 gr zelfrijzend bakmeel; 1-2 el melk; klein snufje zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175℃. Maak een deeg door met koele, snelle hand een stevig deeg te kneden. Bewaar in de koelkast en rol uit tot een lap die past in je ingevette bakvorm. Prik gaatjes in de bodem en beleg met de perenplakjes. Het vocht van de peren bindt je met wat maïzena of aardappelmeel en schenk je over de peren (misschien heb je niet alles nodig). Bestrooi met wat amandelschaafsel en bak 25 min. in het midden van de oven.

Extra lekker met een toef slagroom erbij!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gegrilde asperges met kaas en tomaat

Print Friendly, PDF & Email

dat is weer eens iets anders dan ei en ham…

Bekijk het recept

Koolrabi met peterselieroomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Koolrabi en peterselie in één pakket, dat vraagt om een recept samen!

Bekijk het recept