Stoofpotje van snijbonen, linzen en abrikozen

20190927_220034-01

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Droge bonen en snijbonen gaan traditioneel samen in een gerecht als ‘blote billetjes in het gras‘, maar linzen en snijbonen blijken ook heel goed samen te gaan! Verrassend door de zoete abrikozen, lekker met rijst of couscous.

Ingrediënten

  • 400 g snijbonen
  • 3 el olie
  • 60 g blanke amandelen
  • 1 flinke ui
  • 2 el kerriepoeder
  • 200 g gedroogde oranje linzen
  • 8 dl water en een groentebouillonblokje
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 dl kokosmelk
  • p&z
  • 4 el gehakte koriander
  • rijst of couscous

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbonen, snijd de puntjes eraf en snijd ze in ruitjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak hierin de amandelen goudbruin. Neem de amandelen uit de pan en fruit de ui in de achtergebleven olie. Bak de kerriepoeder een minuut mee. Voeg dan de linzen, het water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Roer de abrikozen erdoor en laat het geheel op een zacht vuur 20 minuten stoven. Roer na ca. 5 minuten de snijbonen er door, zodat ze nog een kwartier meestoven. Kook ondertussen rijst of bereid de couscous. Schep vervolgens de amandelen en wat 2 el gehakte koriander door de rijst of couscous. Giet na 20 min. de kokosmelk door het stoofpotje, warm kort mee en breng op smaak met p&z. Bestrooi het gerecht op het bord eventueel met nog wat koriander.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK