Supersnelle pasta met groene courgettesaus

Supersnelle pasta met groene courgettesaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie salade met appel en sinaasappel

andijviesalade

Ingrediënten voor de salade: 1 krop andijvie, 1 appel, 1 sinaasappel, 50 g pecannoten, geraspte pecorino (naar smaak), voor de dressing:, 2 el (Griekse) yoghurt, 2…

Bekijk het recept

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Dit recept ontstond supersnel. Met Meike’s roerhulp in de keuken hadden we in 15 min. tijd een maaltijd op tafel waar iedereen van smulde. En dat was fijn, want moeder had nog een heel avondprogramma ook, maar ze kon tevreden haar kroost achterlaten….

Ingrediënten

2 courgettes, 1 ui, 1 paprika, 1 teen knoflook, 2 el pijnboompitten, 2½ el pesto, 2 flinke el pompoenpittenpasta, 1 pakje sojaroom p&z, 350 g penne pasta olijfolie, Parmezaanse kaas naar smaak

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet het water voor de pasta vast op. Was de courgettes en snijd boven- en onderkant bij en rasp ze met een grove rasp. (Wij deden dit supersnel in de keukenmachine). Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes. Verwarm en scheut olie in een ruime pan en fruit ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg daarna de geraspte courgette toe. Bak al omscheppend. Voeg wat p&z toe en bak tot het slinkt. Intussen kook je ook de pasta gaar en rooster je in een droog koekenpannetje (dus zonder olie!) de pitjes goudbruin tot ze gaan geuren. Laat ze afkoelen op een bordje. Als de courgette geslonken is, voeg je de pesto, pompoenpittenpasta en room toe. En wat water als je de saus wat dunner wilt. Maak op smaak met p&z. Voeg de paprikastukjes toe en sudder nog 1 min. Giet de pasta af en serveer met de saus. Strooi er op het bord de pitjes en wat grof geraspte kaas over.