Surinaamse paksoi met oesterzwammen

Surinaamse paksoi met oesterzwammen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Rode kool met gember

Weer nét even een tikkie anders, geen kruidnagel maar gember in de rodekool!

Bekijk het recept

Paksoi is mijn favoriete groente als ik snel wil koken. Niet ingewikkeld om schoon te maken, snel klaar. Met rijst of mie en een snel eiwit als een omeletje of wat gebakken tofu is het zo gepiept allemaal. Deze keer koos ik trouwens voor verse makreel, ook heel simpel…. En volgens mij is makreel een betere vette vis voor ons dan zalm, die meestal gekweekt wordt, waar ik dan weer mijn twijfels over heb.

Ingrediënten

1 stronk paksoi, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 g oesterzwammen, 1 el ketjap manis, 1 el tamari, 2 tl kerrie, olie om te bakken

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel ui en knoflook en snipper beide fijn. Veeg de oesterzwammen zo nodig schoon en scheur ze met je handen in reepjes. Was de paksoi goed en snijd in stukjes, houd wit en groen een beetje apart van elkaar. Verwarm een scheut olie in de wok en fruit ui glazig. Voeg knoflook toe en na een minuutje ook de oesterzwammen. Bak tot ze wat slinken en voeg dan de kerrie toe. Bak kort en schep dan even uit de wok. Weer een scheutje olie in de wok, nu is het wit van de paksoi aan de beurt. Roerbak tot het een beetje zachter wordt en voeg dan ook het groen toe. Voeg ketjap en sojasaus toe en bak tot je het voldoende gaar vindt. Voeg de gebakken uien en oesterzwammen weer toe, meng door elkaar en proef of je er nog p&z bij wilt.