Courgette met paprika, feta en pasta

Print Friendly, PDF & Email

Een snelle doordeweekse maaltijd, dat is wat je soms nodig hebt. Met pasta, courgette en paprika heb je dat zo gepiept. Door de courgette en paprika te bakken in een grillpan, krijgen ze extra smaak, natuurlijk kan gewoon bakken in een koekenpan ook. Extra lekker met een beetje verse basilicum, dat moet je wat mij betreft zolang het er is gewoon standaard op je vensterbank hebben staan!

Ingrediënten

2 courgettes, 1 rode paprika, olijfolie, 1 el Italiaanse kruiden, p&z, 300 g pasta, 1 ui, 2 tenen knoflook, beetje citroenrasp, 1 pakje feta

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet vast water op voor de pasta. Was de paprika en courgette en snijd de courgette in plakjes of halve plakjes en de paprika in grove repen. Pel en snipper ui en knoflook. Verwarm een koekenpan en een grillpan en geef beide wat olie. Kook de pasta volgens de tijd van het pak. Grill de courgetteplakjes en fruit in de koekenpan op laag vuur de ui en knoflook glazig. Bestrooi de courgette met de kruiden en hevel ze over naar de koekenpan als ze kleur genoeg hebben en een beetje zacht geworden zijn. Grill dan nog even de paprika. Snijd de feta in blokjes. Was de citroen onder de kraan en rasp wat van de schil boven de courgettepan. Doe ook de paprika bij de courgette en giet de pasta af. Meng de pasta en feta door de courgette en proef even. Misschien nog wat peper of olijfolie? Wat verse basilicum is er ook lekker door.