Toscaanse tuinbonen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Andijvie is voor veel mensen geen populaire groente. Ik snap niet waarom, het is zo’n heerlijke groente. Veelzijdig ook.
Bekijk het receptCourgette, tomaat, ui en wat olijfjes: een match die altijd goed is. Je kan het gewoon bakken in een pan,…
Bekijk het receptMijn meisjes zijn niet heel dol op tuinbonen, maar deze, vers van ons eigen land met olijven en tomaat, gingen schoon op! Heerlijk met gebakken vis en rijst, pasta of couscous.
Ingrediënten
- 400 g tuinbonen
- een takje bonenkruid
- ½ kopje verse melk
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3-4 tomaten
- 2 el olijfolie
- handje groene of zwarte olijven (zonder pit)
- 2 el fijn gesneden verse kruiden (bijvoorbeeld bonenkruid, of oregano, basilicum, tijm en/of peterselie) of 2 volle tl gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Italiaanse kruidenmix)
- p&z
Bereiding
Dop eerst de bonen, schakel gerust je gezinsleden in en praat ondertussen even bij. Doe de tuinbonen, met het takje bonenkruid en het kopje melk in een pan en giet er zoveel water op dat de bonen net gaan drijven. Geen zout, dat maakt de bonen taai! Breng aan de kook en laat zee op zacht voor in ongeveer 10 min. gaar koken, prik regelmatig even! Intussen pel je ui en knoflook en hakt beide fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook glazig. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Voeg tomaten en kruiden toe aan de ui en stoof het rustig. Halveer de olijven, giet de tuinbonen af en voeg beide toe aan het ui-tomatenmengsel. Proef voor p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »