Tuinbonenspread

bruschetta-met-puree-dubbelgedopte-tuinbonen-munt

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Kruidige wortels met dille

Kruidige wortels met dille en zonnebloempitjes

Wortels uit de oven kunnen op veel verschillende manieren, deze keer maakte ik ze kruidig en een beetje zoet-zuur met…

Bekijk het recept

Koolraap-rode paprikaspaghetti met blauwe kaas

spagetti koolraap
Bekijk het recept

Heerlijk, verse tuinbonen! Ik vind ze heerlijk om gewoon heel simpel gekookt te eten, met wat peterselie en kaas. De truc van lekkere tuinbonen is vooral: kort koken, geen zout gebruiken tijdens het koken en meteen opdienen ná het koken. Dan is dubbeldoppen om grauwe vliesjes kwijt te raken echt overbodig.  Mocht je nou niet zo’n liefhebber zijn van tuinbonen (dat kan), probeer dan eens deze frisse spread. Wel wat meer werk, maar dan heb je wel iets speciaals! Heerlijk als zomers hapje, heel chic met een glaasje droge witte wijn erbij!

 

Ingrediënten

1 zak tuinbonen (ongeveer 1 kg), een paar el (Griekse) yoghurt, sap van 1 kleine citroen, 2 el geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, handje verse munt, eventueel een teentje knoflook, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Dop de bonen, kook ze kort (2-3 min.) en spoel ze koud af onder de kraan. Haal daarna de grijze velletjes eraf. Nu heb je prachtig felgroene bonen! Pureer deze boenen met een paar el yoghurt, citroensap naar smaak, munt, knoflook en p&z tot een grove puree. Serveer op een broodje met wat geraspte kaas er over gestrooid en eventueel nog wat olijfolie en versgemalen peper. Zomers en chic met een glaasje droge witte wijn erbij!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK