Tuinbonen met eiersaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het is nog steeds aspergetijd! En met een lekker wijntje erbij eten we het chic en klassiek!
Bekijk het receptDit is een een eenvoudig, maar heel smakelijk recept voor tuinbonen. Het dopen is eigenlijk het meeste werk, daar kun je het best even je huisgenoten bij roepen, samen is het veel gezelliger en zó gepiept! Het smaakt lekekr bij rijst, maar ook met een stuk vers brood is het een smakelijke combinatie.
Ingrediënten
- 900 g tuinbonen
- 1 el boter
- 1 el bloem
- 2 eidooiers
- peterselie
- p&z
Bereiding
Dop de tuinbonen en spoel ze even af. Kook ze in een bodempje water tot je ze zacht genoeg vindt, prik al na 5 min. even! Vang een kopje kookwater op en giet de rest af. Smelt in een pan met dikke bodem de boter en strooi de bloem erdoor. Roer met een kleine garde tot een glad geheel. Giet het kopje kookwater in de pan en klop tot er een iets dikkere saus ontstaat. Splits de eieren en voeg – de pan even van het vuur af in misschien een goed idee- de dooiers door de saus. Als het te dik wordt, voeg je nog iets water toe. Maak op smaak met p&z. Roer de tuinbonen erdoor en serveer met fijngehakte peterselie. Lekker met rijst of vers brood!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »