Vegan stamppot andijvie zonder vet

vegan stamppot andijvie met gebakken champignons en tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Romige risotto met prei

Lekker roeren, lekker eten!

Bekijk het recept

Tuinbonen met eiersaus

Een romig sausje zonder room

Bekijk het recept

Dit recept kwam ik tegen en ik zou persoonlijk niet goed weten waarom je niet een beetje ver in je eten zou gebruiken, maar het leek me leuk om eens uit te proberen. Hij is wat kruidiger dan de ‘gewone’ versie, de meningen aan tafel waren verdeeld.  Wanneer je gewone stammppot een beetje saai vindt, is deze variant heel geschikt voor jou. Je kunt deze vegan stamppot opleuken met bv. verse kiemen, gebakken tofu of tempé, gebakken paddenstoelen, gesneden tomaatjes of een handje (wal)noten.

Ingrediënten

1 struik andijvie, paksoi of 2 bosjes raapsteel, 1 à 1.5 kg aardappels, 1 dikke appel, 50 g havermout, 400 ml water, 2 rode uien, 1 flinke el verse rozemarijn (of anders gedroogd 3/4 el), 2 el grove mosterd, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de aardappels en appels en snijd in grove stukken, voeg 350 ml water toe en breng het aan de kook. Laat dit 20 min. doorkoken en voeg dan de havermout toe. Laat de havermout nog 10 min. meekoken en stamp dit geheel dan tot een stamppot, pas op voor aanbranden! Terwijl de aardappels opstaan snij je de rode uien fijn en maak je de groente schoon. Snijd de groente in fijne reepjes, de raapsteel mag grof gehakt. Doe een heel klein beetje water in een wok/pan en maak de pan heel heet, zodat het water kookt. Voeg dan de rode ui toe en de rozemarijn en blus al roerend met steeds een heel klein beetje (theelepels) water, zodat de uitjes niet aanbranden als het water verdampt is.  (Natuurlijk kun je ze ook gewoon bakken met een beetje olie). Voeg de groente en uien toe aan de aardappels, maak op smaak met mosterd en p&z.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK