Vegetarische pasta met spinazie

spinazie-pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelensalade met avocado

raapstelensalade met avocado

Natuurlijk kun je raapstelen verwerken in een Hollandse stamppot, maar ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen een smakelijke…

Bekijk het recept

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Dit is een eenvoudig en snel gerecht. De spinazie wassen is het meeste werk!

Ingrediënten

350 g pasta naar keuze
2 uien
2 tenen knoflook
olijfolie om te bakken
900 g spinazie
250 g cherrytomaten
10 zongedroogde tomaatjes
200 g tofu met een smaak (bv. de amandelsesam of olijventofu)
100 g Pecorino
2 el pijnboompitten
4 el verse basilicum
1 groente bouillonblokje of een laurierblad

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Was eerst de spinazie.
Week de zongedroogde tomaatjes in een kopje heet water.

Breng voor de pasta een pan water aan de kook, i.p.v. het bouillonblokje kun je ook heel goed een laurierblaadje toevoegen aan het kookwater. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pel en snipper de ui en pel vast de knoflook.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bordje.

Snijd de tofu in kleine blokjes.
Was de tomaatjes en halveer ze, snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
Rasp de kaas grof.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan of wok en bak de tofu een beetje knapperig. Haal uit de pan en houdt even apart.

Opnieuw wat olie in de pan en smoor dan de ui glazig en pers de knoflook erbij. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken, probeer het vocht zoveel mogelijk te laten verdampen. Warm op het laatst ook de tomaatjes en gedroogde tomaatjes mee.

Giet de pasta af en meng met de spinazie.

Maak op smaak met p&z en vers gesneden basilicum en strooi er op het bord de kaas en pitjes over.