Venkel en knoflook gekonfijt in sinaasappelsap

gekonfijte venkel met groene venkelsnippertjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Venkel, langzaam gegaard, dat vinden we allemaal erg lekker bij ons thuis. In de koekenpan met knoflook en pernod, met tomaat… en deze keer met sinaasappel en knoflook, beslist de moeite van het proberen waard! Lekker bij pasta, kip of lamsvlees.

 

 

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 2 bollen knoflook
  • 500 ml vers sinaasappelsap (ongeveer 5-6 sinaasappels)
  • 75 ml olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 Was de venkels, snijd de stelen en de onderkant een beetje af en snijd de venkels doormidden. Houdt eventueel wat groen achter als garnering. . Snijd de ongepelde bollen knoflook horizontaal doormidden, snijd voorzichtig eventuele wortels af. Schik de venkelstukken en knoflookhelften in een wijde pan, liefst met dikke bodem em schenk er het sinaasappelsap en de olijfolie bij. Geef p&z en breng alles aan de kook en laat dan op heel zacht vuur, met een deksel op de pan, helemaal gaar stoven. Tot zover kun je het van tevoren doen. Schep de venkel en knoflook uit het vocht en kook het vocht in tot de helft in. Warm eventueel de venkel en knoflook er weer in op en serveer in een mooie schaal, bestrooi met een beetje gehakt venkelgroen. De knoflookteentjes duw je makkelijk uit de velletjes op je bord.