Venkel met gedroogde abrikozen en zongedroogde tomaat

venkel met abrikozen en zongedroogde tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum

Bieten-kikkererwtenburgers met basilicum
Bekijk het recept

Kruidige wortels met dille

Kruidige wortels met dille en zonnebloempitjes

Wortels uit de oven kunnen op veel verschillende manieren, deze keer maakte ik ze kruidig en een beetje zoet-zuur met…

Bekijk het recept

Een eenvoudig gerecht, maar een verrassende combinatie. Ik vond het recept in het kookboek van Rainarai, een kookboek vol Algerijns geïnspireerde recepten. Wat toch heerlijk dat we al die nieuwe smaken mogen toevoegen aan onze eigen boerenkoolkeuken!

Ingrediënten

700 g venkel, 120 g gedroogde abrikozen, 60 g zongedroogde tomaatjes, ½ tl venkelzaad, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de abrikozen met het venkelzaad minimaal een uur in een kommetje met heet water, een hele dag kan ook, dus zet ze alvast ’s ochtends voor je de deur uitgaat even klaar. De tomaten hebben iets minder lang nodig, 15 min. is genoeg. Was de venkel en trek de draadjes ui de buitenste rokken. Snijd doormidden in dan in partjes, of in boogjes, wat je wilt. Stoom de venkel gaar. Snijd de geweekte tomaatjes in stukjes en verwarm ze in een pan met een beetje weekvocht van de abrikozen. Meng de abrikozen erbij (misschien wil je die halveren?) en de venkel en wat p&z. Lekker met couscous.