Venkel uit de oven met blauwe kaas

Venkel uit de oven met blauwe kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

De oven stond toch al aan en met hetzelfde gemak schuif je er dan nog iets bij, zo gaat dat soms. Blauwe kaas en venkel is natuurlijk een klassieke combinatie, ik maakte hem weer eens omdat ik de nieuwe blauwe kaas uit ons assortiment wilde uit proberen. Ook rauw lekker in een salade, maar naarmate het meer regent en waait, neemt mijn saladebehoefte behoorlijk af. Warmte wil ik! Soep, troostvoer, mag de kachel al aan?

Ingrediënten

700 g venkel, olijfolie, peper, 100 g blauwe kaas

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C. Was de venkel, snijd onder- en bovenkant een beetje bij en snijd dan in plakken, in de breedte of in de lengte, wat je wilt. Snijd ze dun, maar probeer ze bij elkaar te houden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar voorzichtig de plakjes venkel op. Besprenkel ze met wat olijfolie en geef ze wat peper. Leg er een bakpapiertje bovenop en schuif het voor 20 min. de oven in. Na een kwartier kijk je even en keer je ze voorzichtig om. Als je ze zacht genoeg vindt, leg je op elk stukje venkel een dun plakje kaas. Laat dit in 5 min. helemaal smelten op de venkel, het bakpapiertje hoeft er nu niet meer bovenop. Lekker met een gekookt graan, wij aten het met quinoa.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Noedels met rode kool

Jawel, rode kool is een zomergroente!

Bekijk het recept

Gevulde zappho

Met bleekselderij, ei, kaas en peper

Bekijk het recept