Venkelsalade met rucola en feta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…
Bekijk het receptCourgette en paprika, dat is altijd een heerlijk stel. Dit is een lekker makkelijk recept. De haloumi geeft een speciale…
Bekijk het receptBietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen dan ook prima de venkel in dit recept vervangen, maar het punt dat ik wil maken is juist dat je ook de venkel zo heerlijk rauw kunt eten! Dun snijden en even in de dressing laten staan en je hebt in een mum van tijd een heerlijk frisse salade. Andere variaties zijn met citrus en olijven, of met tomaat, ook heel lekker.
Ingrediënten
1 grote venkelknol, zakje rucola, 1 pakje feta, 1 citroen, 1 sjalotje, 3 el olijfolie, ½ tl Franse mosterd, p&z
Bereiding
Snipper het sjalotje heel fijn en meng in een kom met 2 el citroensap, mosterd, olie en p&z tot een dressing. Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in heel dunne reepjes. Meng de venkel met de dressing en laat even intrekken. Was de rucola en zwier droog. Snijd de feta in kleine blokjes. Meng de feta en rucola door de venkel en proef of er nog wat citroensap of peper bij moet. Lekker met vers brood of gebakken aardappels.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »