Venkelsalade met sinaasappel en olijven

Venkelsalade met sinaasappel en olijven

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Witloftaart met brie, rode ui en tijm

Met een restje kaas uit de koelkast die prachtige tijm die nog steeds op ons eigen land staat te groeien,…

Bekijk het recept

Knolselderijsoep met tijm en paddenstoelen

Wat is het toch jammer dat die goede wintergroenten vaak hun uiterlijk niet mee hebben…

Bekijk het recept

Een klassieker uit Sicilië, deze venkelsalade. Je kookt met wat er voor handen is, nou dat wordt dan venkel, sinaasappel en olijven, je zou er in ons kikkerlandje niet zomaar opkomen. Als je nog rozemarijn in je tuin hebt staan, zijn een paar gehakte topjes er ook heel smakelijk door, een handje rucola is ook erg lekker!

 

!

Ingrediënten

500 g venkel, 2 handsinaasappels, 2 el olijfolie, 1 rode ui,  1 klein potje kalamata olijven, p&z, optioneel: rozemarijn of rucola

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Doe in een slakom en strooi er een beetje zout over. Maak de venkel schoon, trek van de buitenkant eventuele draadjes er uit. Snijd onder– en bovenkant bij en halveer de knol. Snijd de harde kern er uit. De afsnijdsels kun je gebruiken voor een bouillon, bewaar ze in je koelkast. Snij dan de venkel in heel dunne reepjes, echt zo dun als je kan. Doe de venkel in de schaal bij de uien. Schil de sinaasappels boven de kom, zodat het sap in de kom valt en snijd met een goed scherp mes de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit. Knijp het sap uit de restanten. Snijd de olijven eventueel doormidden en voeg toe aan de salade. Maal er wat peper over en sprenkel olijfolie er over. Meng alles en serveer.