Venkelsoep

venkelsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bosbiet met feta en bietenloof

Bosbiet met feta en bietenloof

Het wordt steeds leuker op de tuin, nu zijn ook de bietjes klaar om te oogsten. De eerste bosbieten zijn…

Bekijk het recept

Koolrabi met tomaat

Koolrabi met tomaat

Koolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke lekker!

Bekijk het recept

Venkel is het! Heel wat pas bevallen, borstvoedende vrouwen doen zich tegoed aan venkelthee, omdat baby’s buikjes daar goed op reageren. Deze soep maakte ik eens voor een lieve vriendin die net bevallen was.  Zij ontving een zogenoemde voedselkaravaan: om beurten brengen vrienden en vriendinnen een avondmaal om zo de kraamvrouw te ontlasten, wat een mooi idee. Deze soep wordt fluweelzacht door een geheim ingrediënt: een simpele aardappel!  Een extra scheut room zou ook nog kunnen, maar een beetje dikte is ook fijn in de soep. Ook voor niet voedende mensen heel gezond hoor!

Ingrediënten

  • 700 g venkel
  • 1 flinke ui of 1 prei
  • 1 flinke  aardappel
  • 1 el boter
  • 2 groentebouillonblokjes
  • scheutje room (slagroom of plantaardige room)
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper grof, of was de prei en snijd in stukjes.  Verwarm de boter in een soeppan en fruit de ui (of prei) glazig. Intussen was je de venkel, snij onder- en bovenkant een stukje af en leg wat van het fijne groen apart ter garnering. Snijd de venkel in stukken en voeg toe aan de pan. Schil de aardappel en voeg ook toe. Voeg de bouillonblokjes toe en ¾ l water en breng aan de kook. Kook in 20 min. zacht en gaar en pureer de soep, voeg eventueel nog wat water toe als hij te dik is. Maak op smaak met p&z, een flinke scheut room en eventueel nog een kneepje citroensap. Garneer in de kom met het gehakte venkelloof.  Tip: Als je de soep nog wilt aankleden, denk dan aan een bakje garnalen of wat reepjes gerookte vis!