Warme linzensalade met tomaat en rucola

linzensalade-rucola

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Spaghetti con scarola

pasta met andijvie, groene olijven , rozijn en pijnboompitten

Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.

Bekijk het recept

Ingrediënten

200 g dupuislinzen
1 laurierblad
takje tijm
1 sjalot
1 el fijngeknipte munt
1 el basilicum
1 el bieslook
2 tomaten of 200 gr cherrytomaten;
2 el rode wijnazijn
5 el olijfolie
zeezout
versgemalen peper
zakje rucola

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Linzen wassen, nakijken op steentjes en met driemaal hun volume water, laurier en tijm in 25 min. gaar koken. Intussen azijn, olie en p&z naar smaak door elkaar roeren. Sjalot pellen en fijn snipperen en door de dressing roeren. Tomaten wassen en in stukjes snijden. Linzen afgieten, mengen met de dressing, tomaten en kruiden roeren en minstens 15 min. laten intrekken. Rucola wassen en eventueel in grove stukken snijden.

Serveer de linzensalade met geroosterd brood of gierst.