Winterpostelein salade met wortel en dadels

winterposteleinsalade met dadel, appel en pitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

3 Oktober peen en ui met Midden Oosterse twist

Traditioneel is peen en ui op 3 oktober, maar je kan natuurlijk best een beetje mixen met nieuwe culturele invloeden,…

Bekijk het recept

Gegrilde bloemkool met kappersaus

gegrilde bloemkool met tomaat en een saus van kappertjes

Een bloemkool gerecht dat zowel warm als koud lekker is, dat leek me wel passend voor deze tijd van het…

Bekijk het recept

Winterpostelein, lekkere frisse groene blaadjes die ons door de mindere maanden zullen loodsen. Een simpele dressing, een paar lekkere toevoegingen en je leven ziet er opeens al weer een stuk minder druilerig uit! Ik kies graag voor appel en pitjes, deze keer kwamen daar nog stukjes dadel en geraspte wortel bij. Een beetje kleur is fijn, een zoetje ook. Je kunt ook de dadels weglaten en een lepeltje honing door de dressing doen.

Ingrediënten

  • 150 g winterpostelein
  • 1 flinke wortel
  • 1 appel
  • 50 g dadels
  • 2 el zonnebloempitten
  • 3 el olijf- of zonnebloemolie
  • 1 el citroensap + een beetje
  • 1 tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de postelein grondig, haal lelijke blaadjes er uit en snijd eventuele wortelstukjes er af. Rooster de pitten in een droge pan tot ze kleuren en laat ze dan afkoelen op een bord. Let op, dit gaat best snel. Maak in een slakom de dressing van olie,  citroensap, mosterd en p&z. Halveer en ontpit de dadels, en snijd ze in stukjes. Boen of schil de wortel en rasp deze grof.  Knijp er een klein beetje citroensap over. Snijd de appel in kwarten, haal het klokhuis er uit en snijd in plakjes. Meng de postelein in de slakom met de dressing, appelstukjes, dadels en wortel en strooi tot slot de pitjes erover.