Winterposteleinsalade met bleekselderij en blauwe kaas

Winterpostelein-bleekselderijsalade met blauwe kaas dressing

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

Fris en knapperig en een stevige smaak, dat bied deze salade. Regelmatig gebruik ik walnoten in mijn salades, simpelweg omdat ik ze lekker vind, maar ook omdat walnoten vol goede stofjes zitten, zoals omega-3 vetten,  fosfor en magnesium. Eet noten rauw, of heel kort geroosterd, dan profiteer je het meest. Gebrande noten van de notenboer hebben door de hoge temperaturen veel van hun vitaliserende stoffen verloren.

Ingrediënten

  • 1 zakje winterpostelein
  • 3-4 selderijstengels
  • 2 tomaten
  • 50 g blauwe kaas
  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • p&z
  • handje walnoten

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de postelein, tomaten en bleekselderij en zwier de postelein droog. Trek draden uit de bleekselderij en snijd in dunne boogjes. Snijd steelaanzet uit de tomaten en snijd in blokjes. Maak een dressing door de kaas met de mayonaise, yoghurt en 2 el lauw water te prakken, of mixen in blenderbakje. Maak op smaak met p&z. Rooster de noten en hak ze grof. Meng blaadjes, selderij, tomaatstukjes met de dressing en strooi de noten erover.