Wintersalade met citrus

Wintersalade met citrus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Dit recept maakte ik met witlof, maar het kan ook met andijvie of een mengsel van die twee. Chinese kool is een andere optie, want die groente is een echte alleskunner.  Voor meer pit kun je ook nog ringetjes rode ui toevoegen, voor meer vulling is zachte fetakaas een goede optie.

Ingrediënten

500-700 g witlof; andijvie of Chinese kool, 1  bloedsinaasappel, 1 mandarijn, 2 el olijven; zwart of groen; wat je lekker vind, voor de dressing:  1 el rode wijnazijn; opgevangen sap van de sinaasappel; 3 el olijfolie; 1 tl korianderzaad; p&z

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil met een scherp mesje de sinaasappel, zodat het wit weg is. Snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op in een kommetje. Gewoon pellen en in stukjes snijden kan natuurlijk ook. Pel de mandarijn en halveer de partjes. Stamp de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Maak een dressing van het opgevangen sap, de azijn, p&z en 3 el goede olijfolie. Halveer de olijven. Maak de witlof schoon en snijd in reepjes of boogjes, wat je wilt. Hussel de witlof om met de dressing, korianderzaad, citrusfruit en de olijven en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK