Courgette spirelli met peterselie-notenpesto

Print Friendly, PDF & Email

Courgette spirelli met peterselie-notenpesto

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept

Soms komen dingen mooi samen. Ik zat te lezen in een Paleo-kookboek en via Petra van de administratie belandde er een spiraalsnijder in mijn keuken. In de Paleo-keuken blieft men geen bonen en geen graan. Groenten, vlees, noten, eieren mogen allemaal wel. Het idee is dat ons verteringsstelsel eigenlijk nog is zoals dat van de oermens. Wij zijn niet gemaakt voor al die zwaar bewerkte producten (suiker!) en doorveredelde gewassen als tarwe en peulvruchten.

Wat de oermens nog niet had, en wij wel, is moderne techniek. In de Paleokeuken wordt driftig geblenderd en ook bevroren bananen zijn geliefd. En ja, dus ook groente in mooie krullen gesneden. Ook niet zo heel erg oermensachtig allemaal, lijkt me, maar allez, het is wel 2018.  Voor je paleo-lifestyle eet je hier dus een gebakken beest bij. Of je eet een mooi licht gerechtje, misschien wil je wel wat meer terug naar je oorspronkelijke oermensfiguur. Wil je wel lekker koolhydraten eten, dan combineer je de pesto met pasta, bv. tagliatelle. De courgette bak je dan, in stukjes gesneden in wat olie en meng je met de pesto door de pasta!

Ingrediënten

2 courgettes, 2 handjes blanke amandelen, 2-3 ansjovisfilets, 4 flinke tl kappertjes, klein bosje peterselie (30 g), 1 teen knoflook,  drupje citroensap, p&z, olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de pesto: Was de peterselie en verwijder de steeltjes, snijd grof. Pel de knoflookteen en hak ook grof. Doe de amandelen, ansjovis, kappertjes, knoflook, peterselie en een scheut olijfolie in een blender of bakje van je staafmixer en maal tot een pesto. Halverwege voeg je nog meer olijfolie toe, tot je de juiste dikte hebt. Voeg peper en wat citroensap naar smaak toe. De courgettes was je en je snijd onder en bovenkant bij. Dan maak je er mooie spiralen van met een spiraalsnijder. Heb je die niet? Probeer met een kaasschaaf mooie linten te maken. Of gewoon in dunne reepjes snijden. Kook ze kort in een pan met water en een snuf zout, giet af en serveer met een lepel pesto.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde knolselderij met amandelsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een amandelsaus geeft de knolselderij cachet. Ook lekker bij andere groenten!

Bekijk het recept

Frisse salade van winterpostelein

saklade van winterpostelien met sinaasappel en walnoten
Print Friendly, PDF & Email

Snel klaar, deze salade met noten en sinaasappel.

Bekijk het recept