Witlof met ei

Witlof met ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Witlof met ei, dat is altijd een goede combinatie wat mij betreft. Deze variant is wel heel supersimpel: als de witlof gebakken is, laat je gewoon de eitjes tussen de witlof bakken. Dit recept zou je ook kunnen maken met andijvie, trouwens, of spinazie. Misschien moet je dan wel even vóór dat je de eitjes in de pan doet, wat vocht afgieten. Ik bakte ook nog spekjes mee, heel lekker, maar natuurlijk niet echt nodig.

Ingrediënten

700 g witlof, 1 kleine rode ui, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gedroogde salie, snuifje chilivlokken, 4 grote eieren, 100 g manchego kaas (of andere pittige kaas), p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de groente schoon, snijd witlof in de lengte in dunne reepjes. Pel ui en knoflook en snipper beide. Bak in een grote koekenpan of wok de ui in wat olie met een royale snuf zout, ongeveer 5 min. Voeg dan de groente toe, de knoflook en salie en bak al omscheppend 10 min. Tot de groente geslonken is. Wanneer er veel vocht in de pan is, giet je dat een beetje af. Maak vier ruimtes in de groente en breek voorzichtig de eieren boven deze kuiltjes. Doe een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat in 5-7 min. stollen. Schep voorzichtig op elk bord een portie groente met ei, bestrooi met wat chilivlokken, peper en geraspte kaas.