Witlof met ei

Witlof met ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Witlof met ei, dat is altijd een goede combinatie wat mij betreft. Deze variant is wel heel supersimpel: als de witlof gebakken is, laat je gewoon de eitjes tussen de witlof bakken. Dit recept zou je ook kunnen maken met andijvie, trouwens, of spinazie. Misschien moet je dan wel even vóór dat je de eitjes in de pan doet, wat vocht afgieten. Ik bakte ook nog spekjes mee, heel lekker, maar natuurlijk niet echt nodig.

Ingrediënten

700 g witlof, 1 kleine rode ui, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gedroogde salie, snuifje chilivlokken, 4 grote eieren, 100 g manchego kaas (of andere pittige kaas), p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de groente schoon, snijd witlof in de lengte in dunne reepjes. Pel ui en knoflook en snipper beide. Bak in een grote koekenpan of wok de ui in wat olie met een royale snuf zout, ongeveer 5 min. Voeg dan de groente toe, de knoflook en salie en bak al omscheppend 10 min. Tot de groente geslonken is. Wanneer er veel vocht in de pan is, giet je dat een beetje af. Maak vier ruimtes in de groente en breek voorzichtig de eieren boven deze kuiltjes. Doe een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat in 5-7 min. stollen. Schep voorzichtig op elk bord een portie groente met ei, bestrooi met wat chilivlokken, peper en geraspte kaas.