Witlof met ei
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…
Bekijk het receptEigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…
Bekijk het receptWitlof met ei, dat is altijd een goede combinatie wat mij betreft. Deze variant is wel heel supersimpel: als de witlof gebakken is, laat je gewoon de eitjes tussen de witlof bakken. Dit recept zou je ook kunnen maken met andijvie, trouwens, of spinazie. Misschien moet je dan wel even vóór dat je de eitjes in de pan doet, wat vocht afgieten. Ik bakte ook nog spekjes mee, heel lekker, maar natuurlijk niet echt nodig.
Ingrediënten
700 g witlof, 1 kleine rode ui, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gedroogde salie, snuifje chilivlokken, 4 grote eieren, 100 g manchego kaas (of andere pittige kaas), p&z
Bereiding
Maak de groente schoon, snijd witlof in de lengte in dunne reepjes. Pel ui en knoflook en snipper beide. Bak in een grote koekenpan of wok de ui in wat olie met een royale snuf zout, ongeveer 5 min. Voeg dan de groente toe, de knoflook en salie en bak al omscheppend 10 min. Tot de groente geslonken is. Wanneer er veel vocht in de pan is, giet je dat een beetje af. Maak vier ruimtes in de groente en breek voorzichtig de eieren boven deze kuiltjes. Doe een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat in 5-7 min. stollen. Schep voorzichtig op elk bord een portie groente met ei, bestrooi met wat chilivlokken, peper en geraspte kaas.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »