Witlof met ei

Witlof met ei

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Witlof met ei, dat is altijd een goede combinatie wat mij betreft. Deze variant is wel heel supersimpel: als de witlof gebakken is, laat je gewoon de eitjes tussen de witlof bakken. Dit recept zou je ook kunnen maken met andijvie, trouwens, of spinazie. Misschien moet je dan wel even vóór dat je de eitjes in de pan doet, wat vocht afgieten. Ik bakte ook nog spekjes mee, heel lekker, maar natuurlijk niet echt nodig.

Ingrediënten

700 g witlof, 1 kleine rode ui, 2 el olijfolie, 2 teentjes knoflook, 1 tl gedroogde salie, snuifje chilivlokken, 4 grote eieren, 100 g manchego kaas (of andere pittige kaas), p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de groente schoon, snijd witlof in de lengte in dunne reepjes. Pel ui en knoflook en snipper beide. Bak in een grote koekenpan of wok de ui in wat olie met een royale snuf zout, ongeveer 5 min. Voeg dan de groente toe, de knoflook en salie en bak al omscheppend 10 min. Tot de groente geslonken is. Wanneer er veel vocht in de pan is, giet je dat een beetje af. Maak vier ruimtes in de groente en breek voorzichtig de eieren boven deze kuiltjes. Doe een deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat in 5-7 min. stollen. Schep voorzichtig op elk bord een portie groente met ei, bestrooi met wat chilivlokken, peper en geraspte kaas.