Pompoensoep met gember

pompoensoep met gember

geschreven door Kievit op 11 september 2020

Ja hoor, laat de herfst maar komen! Met een kom vol verwarmende pompoensoep heten we hem welkom!

Ingrediënten

  • 1 flinke pompoen
  • 2 uien
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 liter melk of plantaardige melk bv. rijstmelk of ongezoete amandelmelk
  • stukje gemberwortel van 2-3 cm
  • 2 el crème fraîche
  • 1-2 groente-of kippenbouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 40 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Uien pellen en snipperen. Schil het stukje gember en rasp fijn, of hak het zo fijn als je kunt. Fruit ui en knoflook glazig in de olie in een ruime pan. Pompoen wassen, lelijke plekjes eraf, boven- en onderkant bijsnijden en doormidden hakken. Zaden er uit lepelen en dan in stukken hakken. (Schillen hoeft dus niet!!). Voeg de gember en pompoen toe aan de uien en bak 3 min. Voeg dan de melk toe, laurierblaadjes en  bouillonblokjes. Kook met deksel op de pan in 20-30 min. zacht en gaar. Giet een deel van de melk af en zet dit even apart. Vis de laurierblaadjes uit de soep en pureer de gare pompoen tot een gladde soep, maak de soep op juiste dikte met de achtergehouden melk. Proef of je er nog wat vers geraspte gember bij wilt en p&z naar smaak. Serveer goed warm met een kloddertje crème fraîche in elke kom.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!