Pompoensoep met gember

Print Friendly, PDF & Email

pompoensoep met gember

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept

Ja hoor, laat de herfst maar komen! Met een kom vol verwarmende pompoensoep heten we hem welkom!

Ingrediënten

1 flinke pompoen, 2 uien, 1 scheutje olijfolie, 1 liter melk of plantaardige melk bv. rijstmelk of ongezoete amandelmelk, stukje gemberwortel van 2-3 cm, 2 el crème fraîche, 1-2 groente-of kippenbouillonblokjes, 2 laurierblaadjes, p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Uien pellen en snipperen. Schil het stukje gember en rasp fijn, of hak het zo fijn als je kunt. Fruit ui en knoflook glazig in de olie in een ruime pan. Pompoen wassen, lelijke plekjes eraf, boven- en onderkant bijsnijden en doormidden hakken. Zaden er uit lepelen en dan in stukken hakken. (Schillen hoeft dus niet!!). Voeg de gember en pompoen toe aan de uien en bak 3 min. Voeg dan de melk toe, laurierblaadjes en  bouillonblokjes. Kook met deksel op de pan in 20-30 min. zacht en gaar. Giet een deel van de melk af en zet dit even apart. Vis de laurierblaadjes uit de soep en pureer de gare pompoen tot een gladde soep, maak de soep op juiste dikte met de achtergehouden melk. Proef of je er nog wat vers geraspte gember bij wilt en p&z naar smaak. Serveer goed warm met een kloddertje crème fraîche in elke kom.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel met bataat, limabonen en tuinkruiden

Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt wel een restaurant maaltijd!

Bekijk het recept

Hartige taart met witte asperges

Hartige taart met witte asperges
Print Friendly, PDF & Email

Het asperge seizoen is pas halverwege, maar wij aten ze al drie weken achter elkaar. Vervelen doen ze nog niet!

Bekijk het recept