Witlof met tomaat en cheddar

Witlof met tomaat en cheddar

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Broccoli met gember en sesamzaad

Broccoli met gember en sesamzaad

Gember is prachtig. In elk zichzelf respecterende horecagelegenheid kun je tegenwoordig gemberthee krijgen en dat is in deze tijd van…

Bekijk het recept

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Boerenkoolcurry met kikkererwten en kokos

Bij boerenkool denk je meestal aan stamppot, natuurlijk, hartstikke lekker, maar wist je dat je het ook prachtig kan stoven?

Bekijk het recept

Witlof nét even anders. Een lekker simpel gerecht dat zo klaar is!

Ingrediënten

700 g witlof, 1 flinke ui, ½ tot 1 tl salie, 2 verse tomaten of half blik tomatenstukjes, scheut olie, p&z, 150 g cheddarkaas

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui. Spoel de witlofstronkjes af, snijd de onderkant bij en halveer ze in de lengte. Snijd desgewenst de harde kern er uit en snijd de stronkjes in de lengte in mooie reepjes.  Verwarm in een ruime pan of de wok een scheutje olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de witlofreepjes toe en bak al omscheppend tot ze wat gaan slinken, voeg ook salie en wat p&z toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe, of gebruik een half blik tomatenstukjes. Voeg ook een bekertje water toe. Laat een paar minuten stoven met een deksel op de pan tot je de witlof gaar genoeg vindt. Snijd de cheddar in kleine brokjes en laat smelten in de witlof. Lekker met rijst of gierst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK