Witlof met tomaat en cheddar
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Stamppot!? In deze tijd van het jaar? Ja hoor, deze paksoistamppot met een exotisch tintje kan prima! Als je van…
Bekijk het receptWitlof nét even anders. Een lekker simpel gerecht dat zo klaar is!
Ingrediënten
700 g witlof, 1 flinke ui, ½ tot 1 tl salie, 2 verse tomaten of half blik tomatenstukjes, scheut olie, p&z, 150 g cheddarkaas
Bereiding
Pel en snipper de ui. Spoel de witlofstronkjes af, snijd de onderkant bij en halveer ze in de lengte. Snijd desgewenst de harde kern er uit en snijd de stronkjes in de lengte in mooie reepjes. Verwarm in een ruime pan of de wok een scheutje olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de witlofreepjes toe en bak al omscheppend tot ze wat gaan slinken, voeg ook salie en wat p&z toe. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe, of gebruik een half blik tomatenstukjes. Voeg ook een bekertje water toe. Laat een paar minuten stoven met een deksel op de pan tot je de witlof gaar genoeg vindt. Snijd de cheddar in kleine brokjes en laat smelten in de witlof. Lekker met rijst of gierst!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »