Witlofsalade met mandarijn

Witlofsalade met mandarijn

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Stoofpeercrumble met noten en chocola

Stoffperencrumble met noten en chocola

Zacht smakende stoofperen 700 g stoofpeertjes, ½ liter water, 75 g suiker, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje (of zakje vanillesuiker), 1…

Bekijk het recept

Salade met palmkool, appel, granaatappel en noten

salade van palmkool, apple, granaatappel en noten
Bekijk het recept

Nu alle kinderen thuis zitten vanwege het Corona-virus, kunnen we ze mooi aan de slag zetten in de keuken! Kinderen vinden het vaak hartstikke leuk om te koken en deze salade met mandarijntjes valt vast wel in de smaak en hij is echt niet moeilijk te maken. Ik heb het speciaal voor kinderen uitgeschreven. Lekker met aardappels uit de oven erbij.

 

 

Ingrediënten

700 gram witlof, 3 mandarijntjes, ½ pakje feta(-achtige)kaas, 1 grote kinderhand walnoten, voor de dressing:, 1 eetlepel honing, 4 eetlepel (soja-) yoghurt, 1 sinaasappel, 1 theelepel mosterd, peper en zout

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

1. Eerst maak je de dressing. Snijd de sinaasappel doormidden en pers het sap er uit. Doe de honing, de mosterd en de yoghurt in een slakom en roer er zoveel sap door als je lekker lijkt, misschien is de helft al genoeg. Roer er ook een beetje peper en zout door en proef of je het lekker vind. Het sap dat overblijft drink je lekker op!
2. Dan de witlof. Spoel de stronkjes witlof af onder de kraan, haal eventuele lelijke blaadjes eraf en snijd met een scherp mesje de onderkant eraf. Snijd ze dan in de lengte doormidden en snijd met een mes de kern uit de onderkant. Daarna leg je de witlof plat op een snijplank en snijd je het in dunne boogjes. Meng de witlof meteen door de dressing, anders wordt het bruin.
3. Pel de mandarijntjes en peuter zoveel mogelijk de witte velletjes eraf. Verdeel ze in partjes en kijk of je ergens pitjes ziet, die haal je er beter uit. Je kunt ook de partjes doormidden snijden als je wilt. Meng de stukjes mandarijn door de salade.
4. Verwarm een koekenpan en rooster de noten hierin tot ze gaan geuren. Blijf erbij en schud af en toe met de pan, zorg dat ze niet verbranden! Laat de noten afkoelen op een bord en breek ze dan in stukjes, je kan ze ook met een groot mes grof hakken.
5. Snijd de feta in kleine blokjes en strooi over de salade samen met de noten.

Nu is de salade klaar om te serveren!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij met rozemarijn uit de oven

Heb je tijd?

Bekijk het recept

Ribollita – Stevige palmkoolsoep

Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!

Bekijk het recept