Witlofsalade met peer en blauwe kaas

witlofsalade met rode ui, peer , noten en blauwe kaas, daarachter gebakken aardappels

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Mmmm, sommige mensen snappen niet wat er lekker aan is, maar persoonlijk hou ik erg van blauwe kaas. Dus toen ik het verzoek kreeg om een recept met blauwe kaas te maken, want in de aanbieding komende week, was het snel bedacht. In een stamppot, pasta-sausje of plaattaart, ik lust het overal wel bij. En natuurlijk ook in deze super klassieke witlofsla met peer en blauwe kaas, super makkelijk en heel smaakvol! Lekker met gekookte of gebakken aardappels erbij.

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witlof
  • 3 el olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • ½ tl mosterd
  • 1 grote peer
  • p&z
  • 1 kleine rode ui
  • handvol hazelnoten of walnoten
  • 100 g blauwe kaas (Fourme d ‘Ambert)

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer in een slakom een dressing van de olie, azijn, mosterd en wat p&z. Pel het uitje, halveer en snijd in zo dun mogelijke halve ringen. Meng door de dressing. Was de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis, snijd in plakjes voeg toe. Haal lelijke blaadjes van de witlof en snijd het kontje eraf, snijd daarna in mooie boogjes. Meng door de dressing. Rooster eventueel even de noten en hak ze grof. Snijd de kaas in stukjes en meng beide met de sla.