Woksoep met andijvie, shiitake en tofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietjessalade met rucola, appel en haring

Bietjessalade met rucola, haring en appel

Mmm, bietjes en rucola, dat is een goede combinatie wat ons betreft.

Bekijk het recept

Pompoentaart

Een zoet toetje met groente!

Bekijk het recept

Hmmmm, na alle toch vaak niet iets te overdadige maaltijden van de afgelopen periode heb ik zin in verkwikkend soepje met andijvie! “Kan dat, soep met andijvie?”, kreeg ik meteen te horen toen ik vertelde wat mijn recept-plannen waren voor de komende week. Ja natuurlijk kan dat! Kijk maar!

Ingrediënten

1 krop andijvie, 1½ liter groentebouillon (ik gebruik 2 tabletten), 1 ui, 3 cm verse gember, 1 portie shii-takes (100 g), 4 el olie, 1 pakje tofu, liefst gember-knoflook- of rooktofu, 1 pakje noedels (250g), optioneel:, scheutje geroosterde sesamolie, scheutje tamari

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bouillon aan de kook brengen. Andijvie in grove stukken snijden, wassen en uitlaten lekken in een vergiet. Ui pellen en snipperen. Gember schillen en heel fijn hakken. Shiitake schoonborstelen en in plakjes snijden. Tofu in kleine blokjes snijden. In wok olie verhitten. Ui en gember  glazig bakken. Tofublokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitake toevoegen en 2 min. mee roerbakken. Bouillon toevoegen en de andijvie. Breng aan de kook en voeg dan de noedels toe. Kook een paar min tot de noedels zacht zijn (kijk even op de verpakking) en proef voor p&z. Extra lekker met een scheutje geroosterde sesamolie en wat tamari.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK