Woksoep met andijvie, shiitake en tofu


geschreven door Kievit op 7 januari 2022

Hmmmm, na alle toch vaak niet iets te overdadige maaltijden van de afgelopen periode heb ik zin in verkwikkend soepje met andijvie! “Kan dat, soep met andijvie?”, kreeg ik meteen te horen toen ik vertelde wat mijn recept-plannen waren voor de komende week. Ja natuurlijk kan dat! Kijk maar!

Ingrediënten

  • 1 krop andijvie
  • 1½ liter groentebouillon (ik gebruik 2 tabletten)
  • 1 ui
  • 3 cm verse gember
  • 1 portie shii-takes (100 g)
  • 4 el olie
  • 1 pakje tofu
  • liefst gember-knoflook- of rooktofu
  • 1 pakje noedels (250g)
  • optioneel:
  • scheutje geroosterde sesamolie
  • scheutje tamari
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Bouillon aan de kook brengen. Andijvie in grove stukken snijden, wassen en uitlaten lekken in een vergiet. Ui pellen en snipperen. Gember schillen en heel fijn hakken. Shiitake schoonborstelen en in plakjes snijden. Tofu in kleine blokjes snijden. In wok olie verhitten. Ui en gember  glazig bakken. Tofublokjes toevoegen en 2 min. meebakken. Shiitake toevoegen en 2 min. mee roerbakken. Bouillon toevoegen en de andijvie. Breng aan de kook en voeg dan de noedels toe. Kook een paar min tot de noedels zacht zijn (kijk even op de verpakking) en proef voor p&z. Extra lekker met een scheutje geroosterde sesamolie en wat tamari.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!